New Songs are coming

Ik schrijf aan nieuwe muziek. Lees mijn bio maar even. Ik wil najaar 2024 data inplannen voor mijn livingroomsessions. Wil je weten hoe ik klink? Beluister dan Music from the Past.

Dit nieuwe repertoire waar ik aan werk wordt heel anders, mijn stem klinkt rijper en meer teder, de composities zijn heel puur en eenvoudig, maar hopelijk ontwapenend en rakend. De titels waar ik nu aan werk zijn:

Come to me

Free yourself

Take my hand

Soulwords

House by the sea

A pure and simple life

The muse

Free Spirit

Ik begin vrijwel altijd met het schrijven van een songtekst en ga direct daarna een melodielijn op de piano uitzetten. Zodra dat klaar is, begin ik aan de instrumenten uitkiezen die ik voor het arrangement wil gebruiken zoals drums, bas, solo-instrumenten zoals cello, viool of gitaar en eventueel een synth voor effecten tijdens het liedje. Deze aparte partijen speel ik dan zelf in zodat het een compleet arrangement wordt. Blaasinstrumenten zijn live het mooiste en het kan zijn dat ik een collega-muzikant vraag om een partij live bij mij in te spelen van saxofoon bijvoorbeeld.

Dus het is echt een heel uitvoerig traject met diverse fasen. De eindfase is een goede geluidsmix maken die op elk medium zoals autoradio, huis tuin en keuken speaker, via you tube of andere streamingdiensten goed klinkt. De juiste effecten zijn ook heel belangrijk. Een eigen sound maken vind ik erg leuk en uitdagend.

Zodra het nieuwe repertoire klaar is vind je hier korte muziekfragmenten om je een indruk te geven van de stijl en feel.

Tijdens de livingroomsessions en incidentele externe live optredens zal ik ook een viertal classic jazzliedjes van Billy Holiday, Ella Fitzgerald, Diane Krall en George Gerschwin ten gehore brengen, in mijn eigen gearrangeerde versie. Dit ook om twee afwisselende sets van samen een uur samen te stellen.